VISUALISATIE

‘your future self’

Wist je dat wij allemaal kunnen tijdreizen? En dat doe je vaker dan je denkt. Helemaal teruggaan naar dat gesprek van laatst waarin je iets doms zei? Terugdenken aan alle keren dat dingen fout gingen, dat je faalde, aan gemiste kansen? Of nou ja, terugdenken, het is bijna een soort van herbeleven. Je voelt het echt weer in je lijf.

En wat denk je van reizen naar de toekomst? Ook dat doe je door jezelf te kwellen met doemscenario’s. Wat als dit gebeurt? Wat als ik deze klant niet binnen haal? Wat als ik die nieuwe functie niet krijg? Wat als dit niet werkt? Wat als dit nooit meer goed komt?

Je lijf maakt geen onderscheid tussen iets waar jij aan terugdenkt, wat je je voorstelt of wat je echt op dit moment meemaakt. Dus onderga je die doemscenario’s of fuck ups uit het verleden steeds weer. En dat is natuurlijk helemaal niet goed voor je zelfvertrouwen.

 

Oefening:

Goed nieuws! Je kan het ook voor jezelf inzetten en op een positieve manier gebruiken. Ik neem je mee op een hele mooie tijdreis in een door mij ingesproken visualisatie.

Na de visualisatie kun je de boodschappen en inzichten die je kreeg in je notebook opschrijven.

Sit back, relax and enjoy!