samen gaan we aan de slag met verschillende papierprojectjes

ik ben benieuwd . . .

N

Hou jij ook zo van papier: hoe het voelt, hoe het ruikt, hoe het eruit ziet?

N

Heb jij ook een grote voorraad met papier waarvan je denkt: daar ga ik óóit nog iets mee doen? (any Flow-lovers in da house? : )

N

Wil je graag iets met die papiertjes doen, maar mis je de inspiratie waar je ze voor kunt gebruiken?

N

Ga jij ook meteen ‘uit je hoofd’ als je met je handen iets creëert? Lekker zen hè?!

N

Wil je leren hoe je op een simpele manier een eigen boekje kunt inbinden, maar wil je daar niet x aantal weken voor op cursus?

N

Wil jij graag makkelijke, niet al te lange projectjes om leuke dingen te maken met je prachtige papiertjes?

Doe dan mee met mijn online cursus ‘Liefde voor papier’!

Wat gaan we doen in deze cursus?


> Er zijn 12 modules met verschillende lessen per module

> We maken een zine, een harmonicaboekje, pocketfolders, 2 junkjournals, verschillende        envelopjes en meer van dit

> Er zijn in totaal ruim 50 video’s (variërend van 5 tot 50 min per video)

> Ruim 15 uur aan video’s (je hoeft niet alles te kijken, kies de projecten die je aanspreken)

> Je krijgt een e-book met inspiratie, materiaalgebruik en tips

> Je kunt dat wat je leert meteen doen met veelal materialen die je al in huis hebt

> Je kunt lid worden van een community met gelijkgezinden in de besloten Facebookgroep

> Je krijgt veel inspiratie & super much fun!

de cursus is nu te koop

je hebt levenslang toegang tot de cursus!

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Ik kan niet wachten, kom maar door met die cursus!

Nienke Vletter
– illustrator –

dit ga je in de cursus leren

module 1

Introductie

Ik vertel wat we in de cursus gaan doen en je maakt ‘persoonlijk’ kennis met mij, Susan, met wie jij al die papier projectjes gaat doen.

module 2

materialen

Papier, schaar en lijm zijn een must. Daarnaast vertel ik welke materialen we nog meer kunnen gebruiken en wat de moeite waard is om in te investeren.

module 3

zines

We maken een zine uit 1 papiertje, zonder te lijmen. We doen dit op 2 verschillende manieren (met A4 en A3 papier).

module 4

harmonicaboekje

Een andere leuke manier om snel een mini-boekje te maken, is het harmonicaboekje. Ik leer je hoe je uit één A4-tje zo’n boekje kunt maken.

module 5

pocketfolders

Dit zijn een soort papieren mapjes, waar je iets in kunt steken of bewaren. Ik laat je 2 manieren zien voor het vouwen van de pocketfolders.

module 6

junkjournal: simpel

We maken een junkjournal van veelal papier dat je al in huis hebt. En we houden het hier nog relatief simpel: we maken zelf een kaft van een iets dikker papiertje.

 

module 7

junkjournal: next level

Hier passen we het geleerde uit module 6 toe én gaan we een stapje verder. We gebruiken de kaft van een oud boek als cover voor ons junkjournal en leren hoe je je journals kunt inbinden, op een simpele manier.

module 8

pockets & envelopjes

De pagina’s van het oude boek die we in module 7 eruit hebben gehaald, gaan we goed gebruiken! We maken er verschillende soorten pockets en envelopjes van. We gebruiken lijm, maar ik laat je ook het nut van een naaimachine zien. 

module 9

boekjes & inserts

Je hebt vast, net als ik, allemaal mooie papiertjes thuis liggen; briefpapier, flow-papiertjes, origami, etc. We gaan ze lekker gebruiken om er boekjes en inserts van te maken. Voor in je junkjournal, of bijvoorbeeld voor in je Travelers Notebook.

module 10

easy does it

We gaan verder met het ‘opgebruiken’ van de bookpages. We maken een paar simpele papier projectjes én ik laat je zien wat je met je kleine restjes papier kunt doen. Niet weggooien in ieder geval : )

module 11

te end

Aan alles komt een einde… We nemen afscheid, maar niet vóórdat ik je nog meer inspiratie geef! Ik laat je nog wat papier projectjes zien, hoe ik ze gebruik, versier, weggeef. Ik breng je vast op leuke ideeën…

module 12

bonusvideo’s

In verschillende bonusvideo’s verras ik je met nog meer kleine papierprojectjes, maar maak ik ook nog een paar video’s over o.a. embellishments en hoe je je papiertjes kunt organiseren en bewaren.

Een Amsterdamse die in Utrecht woont, samen met mijn dochter Kiki. Mijn hele leven lang ben ik al creatief. Het begon met het overtrekken van Nijntje boekjes toen ik klein was. Tijdens school en m’n studie was ik altijd aan t doodlen. En nu is het mijn werk!

Dat werk is heel divers. Ik ontwerp en maak welkomstboxen voor online programma’s. Ik help bedrijven hun verhaal in beeld te vertellen door middel van illustraties, handlettering en andere mooimakerij. Ik ontwerp mijn eigen stationary. En ik geef cursussen: online en (hopelijk straks ook weer) offline.

Deze cursus zat er altijd al aan te komen, omdat ik zó gek ben op papier. Hoe het eruitziet, hoe het voelt, hoe het ruikt… Ik heb zoveel papiertjes verzameld, maar wilde er ook iets mee dóen, i.p.v. alleen maar verzamelen. Nou, dat heb ik gedaan! En ik ga dat allemaal met je delen in deze nieuwe cursus.

Leuk dat jij dit nu leest en ik hoop dat je meedoet met deze cursus. Laten we al die prachtige papiertjes die je hebt eens echt gaan gebruiken!

Susan geeft op een hele prettige manier cursussen, ik voelde me meteen op m’n gemak.

Gabrielle Luhrman

KWH

De lesvideo’s die Susan maakt, zijn persoonlijk en voelen warm aan. Het is net alsof ze bij mij aan de keukentafel zit, heel dichtbij.

Sanne Netten

Kessels & Smit

Ik vind het echt super leuk om te doen en Susan geeft de cursus ook heel leuk. Heel fijn stemgeluid en lekker rustig 

😃 🙌🏻

Lara

Draad & Hout

Een paar stellingen over papier die je vertellen of deze cursus iets voor jou is of niet …

=

mijn hart gaat sneller kloppen van papier: hoe het voelt, ruikt, eruitziet

=

ik heb veel papier, maar geen idee wat ik er allemaal mee kan doen

=

ik wil ook eens een junkjournal maken, maar hoe dan?!

=

alleen al na het kijken naar de foto’s op deze pagina denk ik: ik wil dit!!!

=

ik wil graag iets moois maken van al m’n fijne papiertjes, maar ik weet niet goed welke ‘tools’ ik daar allemaal voor nodig heb

Antwoordde je 3x of meer met JAAA? Dan is deze cursus ideaal voor jou !

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer start de cursus?

De cursus is gestart op 4 juni 2021, maar je kunt nog een kaartje kopen. Je ontvangt dan meteen een welkomstmail met meer informatie over de cursus en hoe je je alvast kunt voorbereiden. In die mail leg ik ook uit hoe je mijn online academie komt.

Ik kan niet meteen starten op de lanceerdatum. Kan ik dan wel meedoen?

Ja, dat kan zeker! We zijn gestart op 4 juni 2021, maar je kunt alles terugkijken, dus starten wanneer je maar wilt.

De cursus blijft altijd beschikbaar (zolang ik de online academie heb). Je kunt dus in je eigen tempo en wanneer je maar wilt de cursus volgen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die het heerlijk vindt om creatief bezig te zijn. En de cursus is helemaal perfect voor jou als je van papier houdt, als je helemaal blij wordt van een mooie papiertje. Van de geur, hoe het voelt, het geluid dat het maakt. Anders gezegd, als je net zo’n papier fetisj hebt als ik, ha ha!

Je hebt geen ervaring nodig om mee te kunnen doen aan de cursus. Knippen en plakken met papier lukt iedereen. De papier projectjes die we gaan maken, zijn makkelijk en geschikt voor iedereen!

 

Ik kan helemaal niets met papier maken. Is deze cursus dan wel iets voor mij?

Ja, zeker, juist dan! Ik  heb allemaal projectjes gemaakt die ierdereen kan maken, echt. Ik doe alles voor en je kunt me stap voor stap volgen in het maakproces.

Je hebt geen ervaring nodig om mee te kunnen doen aan de cursus. Knippen en plakken met papier lukt iedereen. De papier projectjes die we gaan maken, zijn makkelijk en geschikt voor iedereen!

Alleen het junkjournal dat we gaan maken, vergt wat meer inspanning. Als ik je het eindresultaat laat zien, denk je misschien: oh mijn god, dat lukt mij nooit, HOE DAN??? Maarrr, ik doe alles voor, leg het heel goed uit en alle individuele stapjes zijn heel simpel.

Ik beloof het, jij kunt dit allemaal! De enige voorwaarden om mee te kunnen doen, zijn dat je er een beetje tijd voor vrijmaakt en er veel zin in hebt : )

Hoe lang duurt de cursus?

Je krijgt na aankoop meteen toegang tot de eerste 4 modules in de online academie. Je kunt dus meteen die video’s bekijken, dat is week 1.

De 6 weken erna komen elke week nieuwe lessen online. Dus in totaal zijn we 7 weken samen bezig. Ik heb hiervoor gekozen, zodat je niet overwelmd raakt van de hoeveelheid video’s. En ik nu alvast kan lanceren en de eerste lessen maak, maar daarna nog 6 weken de tijd heb om de cursus af te maken.

Je houdt altijd toegang tot de academie, om video’s nog een keer te kijken, de e-books nog een keer te downloaden/printen of om later te starten.

Extra bonusvideo’s of materiaal die ik later toevoeg aan de academie zijn ook voor jou beschikaar.

Hoeveel tijd ben ik met deze cursus bezig?

Als je alleen de video’s bekijkt en het werkboek doorkijkt, ben je ruim 6 uur bezig. Maar ja, je wilt natuurlijk zelf ook aan de slag met je papiertjes. Soms kun je al kijkend meteen meedoen, maar af en toe zul je ook de video pauzeren of een stukje terugkijken. Houd dus rekening met zeker 15 uur tijd die je ermee bezig zult zijn.

Gelukkig heb je levenslang toegang tot de academie, dus je kunt starten wanneer je wilt en de lessen in je eigen tempo volgen.

Is het allemaal online?

Ja, de hele cursus is online. Ook de extra informatie, tips en benodigde materialen vind je in de online academie in de vorm van een e-book.

Is er ook een online community?

Ja, er is een besloten Facebook-groep waar je met gelijkgestemden en mij ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen, kunt (laten) inspireren en leren. Deze besloten groep is ook voor onbepaalde tijd beschikbaar.

Geef jij persoonlijke feedback of andere vorm van ondersteuning?

Nee, ik geef geen feedback of een live Q&A o.i.d. Er is een wel besloten Facebook-groep waar je met gelijkgestemden en mij ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen, kunt (laten) inspireren en leren. Ik ben daar elke vrijdag aanwezig om jullie creaties te bewonderen en je toe te juichen. En ik zal hier en daar vast een moment hebben dat ik toch feedback geef, alleen niet op een structurele basis.

Waar kan ik het cursusmateriaal vinden?

In iedere module vind je onder de video’s een link naar het e-book. In het e-book vind je een overzicht van welke projecten in welke video’s worden gemaakt, informatie over de materialen die we gebruiken, tips over het verzamelen van materialen en inspiratie voor o.a. het vullen van je junkjournal.

Kan mijn werkgever betalen?

Ja, zeker! Je kunt ervoor kiezen mijn online cursus zelf aan te schaffen en te declareren op je werk. Of je laat je werkgever direct betalen: mail mij dan even, dan stemmen we de benodigde gegevens af en stuur ik je werkgever een factuur. Zodra de factuur is betaald, stuur ik je jouw inlog gegevens voor mijn online academie.

Mag een familielid/vriend(in)/collega ook meedoen?

Als hij of zij de cursus ook koopt, ja! wink

Maar serieus: de aankoop van mijn online cursus geeft 1 persoon toegang tot de online academie en tot de besloten Facebook-groep.

Waar kan ik inloggen?

Je kunt inloggen op de pagina van mijn online academie. Als je de cursus hebt gekocht, krijg je een mail toegestuurd. Hier staan de instructies in voor het registreren voor de online academie en het aanmaken van je inloggegevens.

Ik kan niet meer inloggen...

Wat vervelend dat je niet kunt inloggen! Ik heb een paar tips die je probleem waarschijnlijk zullen oplossen:

Soms helpt het de pagina te verversen (als je die bijvoorbeeld al een tijdje open hebt staan).

Werkt dat niet, probeer dan de caching op je computer te legen en opnieuw in te loggen. Bij de meeste browsers kun je dit openen via ctrl+shift+del.

Een andere oplossing: ga naar de inlogpagina waar je normaliter inlogt voor de cursus. Hier klik je op ‘wachtwoord vergeten?’ Je ontvangt per mail een link om je wachtwoord te resetten.

Lukt het dan nog niet? Stuur een mail naar hallo@susankersten.nl en ik kijk met je mee.

Ik ben mijn gebruikersnaam/wachtwoord kwijt...

Ga naar de inlogpagina waar je normaliter inlogt voor de cursus. Hier klik je op ‘wachtwoord vergeten?’ Je ontvangt per mail een link om je wachtwoord te resetten.

Lukt het dan nog niet? Stuur een mail naar hallo@susankersten.nl en ik kijk met je mee.

Welke online cursussen bied je allemaal aan?

Naast deze cursus ‘LIEFDE VOOR PAPIER’ kun je ook meedoen met de cursus ‘PATRONEN TEKENEN’ en de serie ‘TEKENEN MET SUUS’, speciaal voor (ouders met) kinderen.

Mijn online programma ‘MAAK DE MOOISTE FLIPOVERS’ start een paar keer per jaar, maar door Covid-19 wordt er maar weinig op flipovers gewerkt. Deze cursus lanceer ik dus pas weer als het live werken met groepen weer op gang komt. Houd mijn cursuspagina of instagram (@susankerstenillustraties) in de gaten voor de volgende lancering.

P.S. Als je de flipover-cursus interessant lijkt voor op je werk met collega’s o.i.d., dan kan ik voor jullie groep de cursus ‘on demand’ open zetten. Bel of mail me dan even, dan bespreken we de mogelijkeden.

Kan ik in termijnen betalen?

Nee, je betaalt de cursus in 1 keer.

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Stuur mij een mailtje naar hallo@susankersten.nl en ik beantwoord je vraag zo goed en zo snel als ik kan.

Je kunt me ook altijd een DM op insta sturen. Mijn handle is @susankerstenillustraties