leer de basis en pas het meteen toe in je illustraties, artjournal en sketchbook

HERKEN JIJ DIT OOK…?

N

Je gebruikt vaak dezelfde patronen als je je illustratie of een kleurvlak wilt vullen

N

Je vindt het heerlijk om patronen te tekenen, maar mist vaak de inspiratie voor afwisseling

N

Je vindt het lastig te bedenken hoe je een patroon toepast in een illustratie of een pagina in je artjournal

N

Je vindt het ontspannend en rustgevend om repeterende vormen te tekenen

N

Je denkt vaak “oh, kon ik dat maar” als je naar een journalpage met patronen van een ander kijkt

N

Je leert graag nieuwe technieken om je artjournal, sketchbook of illustraties iets extra’s te geven

Dan is mijn online cursus ‘Patronen tekenen – de basis’

echt iets voor jou!

Wat kun je precies verwachten van deze cursus?

> Ik heb 8 modules gemaakt met verschillende lessen per module

> Er zijn in totaal 13 video’s (variërend van 10 tot ruim 40 min per video)

> Totaal ruim 5 uur aan video’s

> Bij iedere module krijg je een e-book met inspiratie en oefenbladen

> Je kunt dat wat je leert meteen toepassen in je illustraties en artjournal

> Een community met gelijkgezinden in de besloten Facebookgroep

> Heel veel inspiratie & super much fun!

de cursus is nu te koop


Je hebt levenslang toegang tot de cursus

en kunt gelijk starten!

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Ik gebruik vaak dezelfde patronen en zou meer willen afwisselen.
Ik zag wat Susan maakte en doe zeker mee met deze cursus.
I need this in my life!

Nienke Vletter
– illustrator –

Susan geeft duidelijke aanwijzingen voor hoe je bepaalde lijnen tekent of waar je op moet letten. Met een paar kleine aanpassingen krijg ik zo een veel beter resultaat op papier!

Marloes de Jong

De Coachpraktijk

Ik had de belemmerende overtuiging “ik kan niet mooi tekenen en schrijven”. Maar door het volgen van de cursus van Susan ervaarde ik dat, als ik weet welke stappen ik moet volgen, ik wél mooi kan tekenen en schrijven. Zo fijn!

Liesbeth Meijer

Lucht

De lesvideo’s die Susan maakt, zijn persoonlijk en voelen warm aan. Het is net alsof ze bij mij aan de keukentafel zit, heel dichtbij.

Sanne Netten

Kessels & Smit

dit ga je in de cursus leren

7

module 1

Introductie

Je maakt kennis met de inhoud van de cursus en maakt ‘persoonlijk’ kennis met mij, Susan, met wie jij dit avontuur aangaat.

7

module 2

materialen

Papier en een fineliner zijn een must. Daarnaast gebruik ik ook alcoholmarkers (stiften kan ook) en gelpennen.

7

module 3

patronen oefenen

We oefenen met het tekenen van patronen op de werkbladen uit het e-book. 25 verschillende patronen, dit kan iedereen, geloof me!

7

module 4

patronen & kleur

We gaan de patronen op kleurvlakken tekenen, waardoor ze meteen meer van de pagina springen. Ik werk zelf met alocholmarkers, een fineliner en gelpennen.

7

module 5

toegepaste patronen: deel 1

We tekenen meerdere bomen en blaadjes in verschillende vormen en kleuren. We ‘vullen’ ze met een aantal patronen uit de vorige modules.

7

module 6

toegepaste patronen: deel 2

We tekenen een trui en ‘versieren’ haar met een combinatie van verschillende patronen. Die kun je zo in je artjournal plakken!

7

module 7

inspiratie

Ik neem je mee in mijn artjournals door de jaren heen en laat je zien hoe je patronen nog meer kunt toepassen in je creaties. Een module vol inspiratie!

7

module 8

the end

We kijken terug op de vorige modules en wat we allemaal geleerd hebben. Maar vooral: we kijken vol bewondering naar wat we hebben gemaakt.. 

Een Amsterdamse die in Utrecht woont, samen met mijn dochter Kiki. Mijn hele leven lang ben ik al creatief. Het begon met het overtrekken van Nijntje boekjes toen ik klein was. Tijdens school en m’n studie was ik altijd aan t doodlen. En nu is het mijn werk!

Dat werk is heel divers. Ik ontwerp en maak welkomst-boxen voor online programma’s. Ik help bedrijven hun verhaal in beeld te vertellen door middel van illustraties, handlettering en andere mooimakerij. Ik ontwerp mijn eigen stationary. En ik geef cursussen: online en (hopelijk straks ook weer) offline.

Het idee voor deze cursus borrelt al een tijdje, omdat ik het altijd heerlijk vind om patronen te tekenen en het al jaren doe. Toen een collega-illustrator me laatst een patroon zag maken in een illustratie, was ze meteen enthousiast. Dat was nét dat duwtje in de rug dat ik nodig had en besloot: ik ga hier een online cursus over maken! (Dus, dank je wel Nienke : )

Leuk dat jij hier bent en ik hoop dat je meedoet met deze cursus! Maar pas op, het is verslavend!

deze cursus is ideaal voor jou als…

=

je het heerlijk vindt repeterende vormen te tekenen

=

je meer variatie wilt leren in het tekenen van patronen

=

je de voorbeelden op deze pagina ziet en denkt: dat wil ik ook kunnen!

=

je inspiratie wilt voor het toepassen van patronen in je illustraties of artjournal

=

je al helemaal blij wordt van de foto’s op deze pagina : )

deze cursus is niet echt voor jou als…

=

je absoluut geen geduld hebt om pagina’s vol met repeterende vormen te tekenen

=

je jouw artjournals zelf al gevuld hebt met heel veel verschillende patronen

=

je al weet hoe je patronen op veel verschillende manieren kunt toepassen

=

je het helemaal niet leuk vindt om met pen en papier bezig te zijn

=

je geen behoefte hebt aan creativiteit, inspiratie en heel veel fun

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer start de cursus?

De cursus is gestart op 6 april 2021. Je kunt nu nog steeds een kaartje kopen. Je ontvangt dan meteen twee mails van mij (welkomstmail en een mail met de registratielink voor mijn online academie).

Ik kon niet meteen starten op de lanceerdatum. Kan ik dan wel meedoen?

Ja, dat kan zeker! We zijn op 6 april 2021 gestart, maar je kunt nog steeds een kaartje kopen. De cursus blijft altijd beschikbaar (zolang ik de online academie heb). Je kunt dus in je eigen tempo en wanneer je maar wilt de cursus volgen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die het heerlijk vindt om creatief bezig te zijn. En de cursus is helemaal perfect voor jou als je het fijn vindt repeterende lijnen en vormen te tekenen.

Je hebt geen ervaring nodig om mee te kunnen den aan de cursus. Patronen tekenen kan iedereen. De illustraties die we gaan tekenen om de patronen in toe te passen, zijn simpel en geschikt voor beginners (maar natuurlijk ook voor mensen die al wat meer ervaring hebben met tekenen).

Ik kan helemaal niet tekenen. Is deze cursus dan wel iets voor mij?

Ja, zeker! Laat ik eerst zeggen dat ik geloof dat iedereen kan tekenen. Gewoon je pen of potlood op papier zetten en doen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.

Maar voor deze cursus is het helemaal niet nodig (goed) te kunnen tekenen. Als jij een streep, vierkant en cirkel kan tekenen, voldoe je aan alle voorwaarden om mee te doen : )

Hoe lang duurt de cursus?

Je krijgt meteen toegang tot alle modules in de online academie. Je kunt dus meteen alle video’s bekijken (ruim 5 uur aan videolessen), dan ben je diezelfde dag nog klaar. Maar je wilt natuurlijk ook gaan oefenen met het tekenen van patronen. Als je elke dag een uurtje kijkt en oefent, kun je in een week klaar zijn met de cursus. Maar ja, hoe meer je oefent, hoe beter je wordt en hoe makkelijker je de patronen onthoudt.

Je houdt altijd toegang tot de academie, om video’s nog een keer te kijken, de e-books nog een keer te downloaden/printen of om later te starten.

Extra video’s of materiaal die ik later toevoeg aan de academie zijn ook voor jou beschikaar.

Hoeveel tijd ben ik met deze cursus bezig?

Als je alleen de video’s bekijkt en het werkboek doorkijkt, ben je ruim 5 uur bezig. Maar, oefening baart kunst, dus ik raad je aan de oefeningen uit het werkboek te maken. En daarna lekker veel gaan toepassen in je illustraties en artjournal!

Is het allemaal online?

Ja, de hele cursus is online. Ook de oefenbladen vind je in de online academie in de vorm van een e-book.

Is er ook een online community?

Ja, er is een besloten Facebook-groep waar je met gelijkgestemden en mij ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen, kunt (laten) inspireren en leren. Deze besloten groep is ook voor onbepaalde tijd beschikbaar.

Geef jij persoonlijke feedback of andere vorm van ondersteuning?

Nee, ik geef geen feedback of een live Q&A o.i.d. Er is een wel besloten Facebook-groep waar je met gelijkgestemden en mij ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen, kunt (laten) inspireren en leren. Ik ben daar elke vrijdag aanwezig om jullie creaties te bewonderen en je toe te juichen. En ik zal hier en daar vast een moment hebben dat ik toch feedback geef, alleen niet op een structurele basis.

Waar kan ik het cursusmateriaal vinden?

In iedere module vind je onder de video’s een link naar het e-book. In het e-book vind je werkbladen om de patronen te oefenen, informatie over de materialen die we ge bruiken en inspiratie voor het toepassen van patronen.

Kan mijn werkgever betalen?

Ja, zeker! Je kunt ervoor kiezen mijn online cursus zelf aan te schaffen en te declareren op je werk. Of je laat je werkgever direct betalen: mail mij dan even, dan stemmen we de benodigde gegevens af en stuur ik je werkgever een factuur. Zodra de factuur is betaald, stuur ik je jouw inlog gegevens voor mijn online academie.

Mag een familielid/vriend(in)/collega ook meedoen?

Als hij of zij de cursus ook koopt, ja! wink

Maar serieus: de aankoop van mijn online cursus geeft 1 persoon toegang tot de online academie en tot de besloten Facebook-groep.

Waar kan ik inloggen?

Je kunt inloggen op de pagina van mijn online academie. Als je de cursus hebt gekocht, krijg je een mail toegestuurd. Hier staan de instructies in voor het registreren voor de online academie en het aanmaken van je inloggegevens.

Ik kan niet meer inloggen...

Ga naar de inlogpagina waar je normaliter inlogt voor de cursus. Hier klik je op ‘wachtwoord vergeten?’ Je ontvangt per mail een link om je wachtwoord te resetten.

Lukt het dan nog niet? Stuur een mail naar hallo@susankersten.nl en ik kijk met je mee.

Ik ben mijn gebruikersnaam/wachtwoord kwijt...

Ga naar de inlogpagina waar je normaliter inlogt voor de cursus. Hier klik je op ‘wachtwoord vergeten?’ Je ontvangt per mail een link om je wachtwoord te resetten.

Lukt het dan nog niet? Stuur een mail naar hallo@susankersten.nl en ik kijk met je mee.

Welke online cursussen bied je allemaal aan?

Op dit moment deze cursus ‘PATRONEN TEKENEN’ en de serie ‘TEKENEN MET SUUS’, speciaal voor (ouders met) kinderen. 

Mijn online programma ‘MAAK DE MOOISTE FLIPOVERS’ start een paar keer per jaar. Houd mijn cursuspagina of instagram (@susankerstenillustraties) in de gaten voor de volgende lancering.

Kan ik in termijnen betalen?

Nee, je betaalt de cursus in 1 keer.

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Stuur mij een mailtje naar hallo@susankersten.nl en ik beantwoord je vraag zo goed en zo snel als ik kan.