Ben je je creativiteit een beetje kwijt en wil je dit graag weer terug?

HERKEN JIJ DIT OOK…?

N

Je bent je creativiteit een beetje kwijt en wilt dit graag weer terug

N

Het lijkt je heerlijk om patronen te tekenen, maar je zou niet weten waar je moet starten

N

Het lijkt je leuk iets nieuws te leren zonder meteen een pro te moeten worden in tekenen

N

Je vindt het ontspannend en rustgevend om repeterende vormen te tekenen of te doodelen

N

Je denkt vaak “oh, kon ik dat maar” als je naar een journalpage met patronen van een ander kijkt

N

Je vindt het lastig te bedenken hoe je een patroon toepast in een tekening of een pagina in een schetsboek

Dan is mijn online cursus ‘Patronen tekenen – de basis’ echt iets voor jou!

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.


dit ga je in de cursus leren

module 1

Introductie

Je maakt kennis met de inhoud van de cursus en maakt ‘persoonlijk’ kennis met mij, Susan, met wie jij dit avontuur aangaat.

module 2

materialen

We duiken in de materialen. Ik laat je zien wat je allemaal kunt gebruiken. Papier en een fineliner zijn een must. De rest is voor extra  mooimakerij.

module 3

patronen oefenen

We gaan nu echt beginnen. Dit kan iedereen, geloof me! We oefenen met het tekenen van 25 verschillende patronen op de werkbladen uit het e-book. 

module 4

patronen & kleur

We gaan een stapje verder. We tekenen de patronen op kleurvlakken, waardoor ze meteen meer van de pagina springen.

module 5

toegepaste patronen: deel 1

Okee, je bent opgewarmd. We gaan weer een stapje verder. We tekenen bomen en blaadjes in verschillende vormen en kleuren en vullen ze met patronen. Maak je niet druk, ik laat je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen.

module 6

toegepaste patronen: deel 2

Ready for some more action? Laten we dan iets tekenen wat al meer lijkt op een illustratie. We tekenen een trui en ‘versieren’ haar met een combinatie van verschillende patronen. Yummie!

module 7

inspiratie

Je hebt nu inmiddels de smaak te pakken! Dan is deze module vol inspiratie echt iets voor jou. Ik neem je mee in mijn artjournals door de jaren heen en laat je zien hoe je patronen nog meer kunt toepassen.

module 8

the end

Wat ben je lekker bezig geweest! Tijd om terug te kijken naar wat je allemaal hebt geleerd. Je hebt pagina’s gevuld met prachtige patronen en vrolijke illustraties. Yes, you did it!

Je hebt levenslang toegang tot de cursus
en je kunt gelijk starten!

Ik gebruik vaak dezelfde patronen en zou meer willen afwisselen.
Ik zag wat Susan maakte en doe zeker mee met deze cursus.
I need this in my life!

Nienke Vletter
– illustrator –

Susan geeft duidelijke aanwijzingen voor hoe je bepaalde lijnen tekent of waar je op moet letten. Met een paar kleine aanpassingen krijg ik zo een veel beter resultaat op papier!

Marloes de Jong

De Coachpraktijk

Ik had de belemmerende overtuiging “ik kan niet mooi tekenen en schrijven”. Maar door het volgen van de cursus van Susan ervaarde ik dat, als ik weet welke stappen ik moet volgen, ik wél mooi kan tekenen en schrijven. Zo fijn!

Liesbeth Meijer

Lucht

De lesvideo’s die Susan maakt, zijn persoonlijk en voelen warm aan. Het is net alsof ze bij mij aan de keukentafel zit, heel dichtbij.

Sanne Netten

Kessels & Smit

Wat kun je precies verwachten van deze cursus?

> Ik heb 8 modules gemaakt met verschillende lessen per module

> Er zijn in totaal 13 video’s (variërend van 10 tot ruim 40 min per video)

> Totaal ruim 5 uur aan video’s

> Bij iedere module krijg je een e-book met inspiratie en oefenbladen

> Je kunt dat wat je leert meteen toepassen in simpele illustraties

> Een community met gelijkgezinden in de besloten Facebookgroep

> Je creativiteit gaat weer flowen, je krijgt veel inspiratie & super much fun!

Al meer dan 125 mensen hebben deze cursus gekocht!

Een Amsterdamse die in Utrecht woont, samen met mijn dochter Kiki. Mijn hele leven lang ben ik al creatief. Het begon met het overtrekken van Nijntje boekjes toen ik klein was. Tijdens school en m’n studie was ik altijd aan t doodelen. En nu is het mijn werk!

Ik hoor mensen vaak zeggen: “Ik was vroeger best creatief, maar ben dat helemaal kwijtgeraakt”. En: “Vroeger tekende ik vaak en vond dat heerlijk. Maar ja, ik kan nu helemaal niet meer tekenen”.

Daarom maakte ik deze cursus. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren dat iedereen kan tekenen en iedereen creatief is. Soms heb je alleen een klein beetje hulp nodig om te beginnen…

Leuk dat jij hier bent en ik hoop dat je meedoet met deze cursus! Maar pas op, het is verslavend!

deze cursus is ideaal voor jou als je…

=

je creativiteit een beetje bent verloren en die weer wilt aanwakkeren

=

graag weer eens wilt tekenen, maar niet al te moeilijk graag!

=

het leuk lijkt patronen te tekenen en je tips wilt hoe je dat kunt doen

=

een mindful en meditatief momentje in je dag wilt inbouwen

=

al helemaal blij wordt van de foto’s op deze pagina : )

deze cursus is niet echt voor jou als je…

=

geen behoefte hebt aan creativiteit, inspiratie en heel veel fun

=

op zoek bent naar een technische tekencursus voor gevorderden

=

jouw artjournals zelf al gevuld hebt met heel veel verschillende patronen

=

al creatief genoeg bent en het zelf wel kan bedenken

=

het helemaal niet leuk vindt om met pen en papier bezig te zijn

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer start de cursus?

Als je een kaartje koopt, kun je gelijk starten. Je ontvangt dan meteen twee mails van mij (welkomstmail en een mail met de registratielink voor mijn online academie). Alle modules, videolessen en het e-book staan gelijk klaar voor je! Dus je kunt vandaag al starten als je wilt : )

Ik kon niet meteen starten. Kan ik dan wel meedoen?

Ja, dat kan zeker! De cursus blijft altijd beschikbaar (zolang ik de online academie heb). Je kunt dus in je eigen tempo en wanneer je maar wilt de cursus volgen. En later weer eens erbij pakken als je er zin in hebt.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die haar creativiteit weer wilt herontdekken of het juist heerlijk vindt om creatief bezig te zijn. Het is heerlijk ontspannend en bijna meditatief om repeterende lijnen en vormen te tekenen.

Je hebt geen ervaring nodig om mee te kunnen den aan de cursus. Patronen tekenen kan iedereen. De illustraties die we gaan tekenen om de patronen in toe te passen, zijn simpel en geschikt voor beginners (maar natuurlijk ook voor mensen die al wat meer ervaring hebben met tekenen).

Ik kan helemaal niet tekenen. Is deze cursus dan wel iets voor mij?

Ja, zeker! Laat ik eerst zeggen dat ik geloof dat iedereen kan tekenen. Gewoon je pen of potlood op papier zetten en doen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.

Maar voor deze cursus is het helemaal niet nodig te kunnen tekenen. Als jij een streep, vierkant en cirkel kan tekenen, voldoe je aan alle voorwaarden om mee te doen : )

Hoe lang duurt de cursus?

Je krijgt meteen toegang tot alle modules in de online academie. Je kunt dus meteen alle video’s bekijken (ruim 5 uur aan videolessen), dan ben je diezelfde dag nog klaar. Maar je wilt natuurlijk ook gaan oefenen met het tekenen van patronen. Als je elke dag een uurtje kijkt en oefent, kun je in een week klaar zijn met de cursus. Maar ja, hoe meer je oefent, hoe beter je wordt en hoe makkelijker je de patronen onthoudt.

Je houdt altijd toegang tot de academie, om video’s nog een keer te kijken, de e-books nog een keer te downloaden/printen of om later te starten.

Extra video’s of materiaal die ik later toevoeg aan de academie zijn ook voor jou beschikaar.

Hoeveel tijd ben ik met deze cursus bezig?

Als je alleen de video’s bekijkt en het werkboek doorkijkt, ben je ruim 5 uur bezig. Maar, oefening baart kunst, dus ik raad je aan de oefeningen uit het werkboek te maken. En daarna lekker veel gaan toepassen in je illustraties en artjournal!

Is het allemaal online?

Ja, de hele cursus is online. Ook de oefenbladen vind je in de online academie in de vorm van een e-book.

Is er ook een online community?

Ja, er is een besloten Facebook-groep waar je met gelijkgestemden en mij ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen, kunt (laten) inspireren en leren. Deze besloten groep is ook voor onbepaalde tijd beschikbaar.

Geef jij persoonlijke feedback of andere vorm van ondersteuning?

Nee, ik geef geen feedback of een live Q&A o.i.d. Er is een wel besloten Facebook-groep waar je met gelijkgestemden en mij ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen, kunt (laten) inspireren en leren. Ik ben daar elke vrijdag aanwezig om jullie creaties te bewonderen en je toe te juichen. En ik zal hier en daar vast een moment hebben dat ik toch feedback geef, alleen niet op een structurele basis.

Waar kan ik het cursusmateriaal vinden?

In iedere module vind je onder de video’s een link naar het e-book. In het e-book vind je werkbladen om de patronen te oefenen, informatie over de materialen die we ge bruiken en inspiratie voor het toepassen van patronen.

Kan mijn werkgever betalen?

Ja, zeker! Je kunt ervoor kiezen mijn online cursus zelf aan te schaffen en te declareren op je werk. Of je laat je werkgever direct betalen: mail mij dan even, dan stemmen we de benodigde gegevens af en stuur ik je werkgever een factuur. Zodra de factuur is betaald, stuur ik je jouw inlog gegevens voor mijn online academie.

Mag een familielid/vriend(in)/collega ook meedoen?

Als hij of zij de cursus ook koopt, ja! wink

Maar serieus: de aankoop van mijn online cursus geeft 1 persoon toegang tot de online academie en tot de besloten Facebook-groep.

Waar kan ik inloggen?

Je kunt inloggen op de pagina van mijn online academie. Als je de cursus hebt gekocht, krijg je een mail toegestuurd. Hier staan de instructies in voor het registreren voor de online academie en het aanmaken van je inloggegevens.

Ik kan niet meer inloggen...

Ga naar de inlogpagina waar je normaliter inlogt voor de cursus. Hier klik je op ‘wachtwoord vergeten?’ Je ontvangt per mail een link om je wachtwoord te resetten.

Lukt het dan nog niet? Stuur een mail naar hallo@susankersten.nl en ik kijk met je mee.

Ik ben mijn gebruikersnaam/wachtwoord kwijt...

Ga naar de inlogpagina waar je normaliter inlogt voor de cursus. Hier klik je op ‘wachtwoord vergeten?’ Je ontvangt per mail een link om je wachtwoord te resetten.

Lukt het dan nog niet? Stuur een mail naar hallo@susankersten.nl en ik kijk met je mee.

Welke online cursussen bied je allemaal aan?

Op dit moment deze cursus ‘PATRONEN TEKENEN’ en nog een aantal creatieve cursussen:

>>> LIEFDE VOOR PAPIER: een heerlijke cursus voor idereen die van papier en boekjes houdt. We maken heel veel kleine papierprojectjes (waarvoor je waarschijnlijk allees al in huis hebt) en een groter project ‘je eigen junk journal maken’.

>>> SUMMER SCHOOL 2021: 6 verschillende cursussen op het gebied van handlettering, artjournaling en papierprojectjes. Deze 6 cursussen zijn los te koop of als ALL-IN Summer School pakket.

>>> en de serie ‘TEKENEN MET SUUS’, speciaal voor (ouders met) kinderen.

Mijn online programma ‘MAAK DE MOOISTE FLIPOVERS’ start normaliter een paar keer per jaar. Afgelopen jaar niet, want ja, corona, geen live dagen, dus de behoefte voor de flipover cursus was er minder. Houd mijn cursuspagina of instagram (@susankerstenillustraties) in de gaten voor de volgende lancering.

Kan ik in termijnen betalen?

Nee, je betaalt de cursus in 1 keer.

Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

Stuur mij een mailtje naar hallo@susankersten.nl en ik beantwoord je vraag zo goed en zo snel als ik kan.